Afwerkingen

U kunt kiezen voor verschillende afwerkingen van uw etiket of sticker:Slit achterkant Afwerkingen

Slit
Om het loshalen van losse stickers te vergemakkelijken kunnen deze worden voorzien van een rugslit. Bij een rugslit is het rugpapier voorzien van een sneetje, waardoor het gemakkelijk verwijderd kan worden. Ook de voorzijde van het etiket kan voorzien worden van slitlijnen. Hierdoor wordt een etiket verdeeld in meerdere kleine etiketten.

Perforatie
Etiketten zelf, maar ook het backing materiaal kan voorzien worden van een perforatie. Hierdoor kan het gemakkelijker gescheurd worden op de juiste plaats.

Pinfeed
Deze etiketten worden gebruikt in matrixprinters en hebben daarom transportgaatjes aan de zijkant. Deze etiketten zijn zigzag gevouwen. U kunt deze etiketten blanco of bedrukt bestellen.

Vouwslag
Een vouwslag wil zeggen dat de etiketten zigzag gevouwen zijn. Dit is handig voor printers waar geen rol in past.

Vernis
Een transparante vloeistof (inkt) die kan worden toegevoegd aan de inkt of er overheen kan worden gedrukt (vernissen) om een matte, zijdeglans of hoogglanzende afwerking te krijgen. Wordt vaak toegepast om het etiket te beschermen tegen vette vingers of tegen smetten. Als de vernis alleen op bepaalde delen wordt aangebracht spreken we van spotvernis. Spotvernis kan verrassende effecten geven. Spotvernis kan zowel in mat als in glans worden uitgevoerd, maar wordt meestal toegepast op gewoon drukwerk, en niet bij stickers.

Laminaat
Transparante folie die over het etiket wordt geplakt. Dit beschermt de opdruk tegen krassen, vocht en andere invloeden. Een bijkomstigheid is dat het de sticker dikker maakt. Het laminaat kan verschillende eigenschappen hebben. Zo heeft een vloerlaminaat een antislip-oppervlak zodat de sticker veilig op een winkelvloer kan worden toegepast. Een polyester of polycarbonaat laminaat maakt de sticker erg hard en slagvast.

Heeft u vragen over de mogelijke afwerkingen of wilt u advies van ons deskundige personeel, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.