Materiaal

Welk materiaal voor uw etiket het meest geschikt is voor u, is afhankelijk van de situatie waarin het etiket of de sticker wordt gebruikt. Is dit binnen of buiten, welke ondergrond, welke temperatuur en eventueel welke printer. Het is ook afhankelijk van welke uitstraling u wilt geven aan uw product. Chique of basic, modern of klassiek.

Papier
Voor bijna elke toepassing geschikt. Op vlakke en normale ondergronden te gebruiken. Geschikt voor gelakte houtsoorten en gelakte metalen. Het materiaal is niet geschikt voor ruw karton, rubber, ongelakt hout en buiten. Geschikt bij temperaturen van -15°C tot +90°C.
Keuzemogelijkheden: glans, mat, halfglans.
Toepassing: papier wordt veel gebruikt bij diepvriesproducten, waterflesjes, wijnflessen en diverse kartonnen verpakkingen. Ook wordt papier toegepast voor etiketten die later nog een bedrukking krijgen door middel van een thermal transfer printer.
Papier is verkrijgbaar in verschillende diktes.

PP (Polypropyleen)
PP is een kunststof met een mooie glans en een chique uitstraling. Uitermate geschikt voor langdurig gebruik en bij gebruik waar slijtvastigheid een must is. Het materiaal is bestendig tegen water, olie en chemicaliën. Het scheurt niet, het is kras- en kleurvast en waterbestendig. Zowel binnen als buiten te gebruiken. Geschikt bij temperaturen van -30°C tot +80°C.

PET (Polyester)
Een kunststof wat zich kenmerkt door zijn stug- en stevigheid en daarnaast de weerstand tegen zeer hoge temperaturen. Het is geschikt voor alle toepassingen en bijzonder sterk in alle opzichten. Een ijzersterk materiaal dat zeer geschikt is voor langdurig gebruik. Het scheurt niet, is kras- en waterbestendig en absoluut kleurvast. Geschikt bij temperaturen van -40°C tot +180°C.
Toepassing: PET wordt veel gebruikt voor producten met een mooie uitstraling, zoals we die veel zien in de cosmetische en farmaceutische industrie.

PE (Polyethyleen)
Sterk materiaal dat bestendig is tegen water, olie en chemicaliën. Weer- en waterbestendig, vuilafstotend. Bestand tegen UV-licht. Zeewaterbestendig. PE-etiketten worden vaak gebruikt op PE-verpakkingen (wikkelfolie, kratten, vaten, flesjes, potjes, tubes etc.).

Bio-materiaalComposteerbaar materiaal
In samenwerking met Bio4Life bieden wij u ook composteerbare etiketten aan op basis van verschillende materialen: NatureFlex, PLA, papier en ander composteerbaar materiaal. De etiketten zijn voorzien van composteerbare lijm, BioTAK.