Soorten etiketten

Naast een standaard etiket, dat we allemaal kennen (plakkende onderkant, niet-plakkende bovenkant), zijn er veel andere soorten etiketten:

Cover-all
Etiket dat over een bestaande bedrukking geplakt kan worden, zonder dat deze bedrukking erdoorheen schemert. Beschikbaar voor papier en kunststof etiketten.

Dry-peel
Bij dry-peel etiketten is het mogelijk om het volledige etiket eraf te halen. De bovenste laag is niet zelfklevend en daardoor niet herplaatsbaar. Een tweede laag in dezelfde vorm blijft op het product achter. Kiest u voor een transparante onderste laag dan blijft het oorspronkelijk uiterlijk van het product behouden en lijkt het alsof er niets meer op uw product kleeft.
Het afneembare gedeelte kan aan de voor- en achterzijde worden bedrukt. Als u dat wilt kan ook de onderste laag (die op het product blijft) bedrukt worden.

Thermisch
Een belangrijk kenmerk van deze etiketten is de korte levensduur van het materiaal. Simpelweg omdat het niet lang mee hoeft te gaan. Bent u op zoek naar thermische etiketten, dan heeft u de keuze tussen gecoat thermisch papier (top coated), ongecoat thermisch papier (eco) en papier van thermische kunststoffen.
Topcoated heeft een aantal voordelen ten opzichte van eco papier. Topcoated papier heeft een scherpere afdruk, is bestand tegen vocht en vet, heeft een langere levensduur van printkoppen en verkleurt minder snel.
U kiest voor een prijsgunstiger thermo-eco etiket als u de voordelen van topcoated papier niet nodig hebt en alleen een korte levensduur belangrijk is. Thermo-eco etiketten worden regelmatig bij logistieke trajecten gebruikt.

Duo, trio of bookletSoorten etiketten
Wilt u meer informatie kwijt op het etiket, kiest u dan voor een duo-, trio- of bookletlabel.
Een duo-label (twin label) kan driezijdig bedrukt worden:
1. op de voorkant van de bovenste laag;
2. op de achterkant van de bovenste laag, als het duo label opengemaakt is;
3. op de bovenkant van de laag die op uw verpakking gekleefd is.

Het duo-label is hersluitbaar en blijft op uw product kleven. Op die manier blijft alle informatie op het etiket beschikbaar voor uw klant.
Is een duo-label niet groot genoeg? Dan is een trio-label een optie. Deze bestaat uit drie lagen. Hierdoor kunt u tot vijf zijden laten bedrukken. Net als het duo-label is ook het trio-label hersluitbaar. Nog meer plaats nodig? Kies dan voor een booklet-etiket met een compleet boekje in uw etiket, een soort folder en etiket in één.

Tamper Evident Label of Void-etiket
Deze etiketten zijn geschikt als diefstalpreventie en anti-fraude. Bij verwijdering van een Void-etiket komt alleen de toplaag mee. De beveiligingslaag blijft zitten en laat dan de tekst ‘VOID’ achter. U kunt eventueel ook voor een eigen tekst kiezen. Een Void-etiket is in verschillende materialen, formaten en kleuren mogelijk.

Ultra Destruct en sluitzegels
Een destruct-etiket kan niet in zijn geheel kan worden verwijderd: het etiket scheurt in kleine stukjes als iemand een poging doet om deze te verwijderen.Deze kan dus nooit opnieuw worden geplakt zonder duidelijk zichtbare beschadigingen. Dit komt door het gebruik van een broos materiaal in combinatie met zeer krachtige lijm.

Een sluitzegel-etiket wordt gebruikt om te controleren of een product eerder open is gemaakt, bijvoorbeeld op potjes met levensmiddelen. Eenmaal gebroken, kan deze niet meer hersteld worden.

U kunt voorbeelden van onze etiketten vinden op onze Pinterest pagina Pinterst Etiket BV.

Wilt u meer informatie over de soorten etiketten of advies over de beste toepassing voor u? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen!