LabelFresh

LabelFresh HACCP-systeem
Etiket BV is officieel distributeur van LabelFresh HACCP Etiketten. LabelFresh is een systeem om de houdbaarheid en bewerking van voedingswaren op een overzichtelijke manier te registreren. Het is daarmee een handig hulpmiddel om gezondheidsrisico’s te beperken. LabelFresh is bij ons verkrijgbaar in twee systemen: LabelFresh Pro en LabelFresh Easy. Daarnaast zijn er ook etiketten verkrijgbaar die geschikt zijn voor de diepvries, etiketten die geheel in water kunnen oplossen en etiketten om allergenen aan te geven.

 

LabelFresh Pro VrijdagLabelFresh Pro
Het LabelFresh Pro-systeem bestaat uit roletiketten van 70×45 mm, waarop de dagen van de week -elk in een eigen herkenbare kleur- staan weergegeven. Op het etiket kan de volgende informatie worden ingevuld:

  • Productnaam
  • Inhoud/aantal
  • Naam werknemer
  • Productiedatum en -tijdstip
  • Vervaldatum

Het Pro-systeem is speciaal ontwikkeld voor bedrijven waar meerdere medewerkers verantwoordelijk zijn voor de voedselbewerking. Door de nauwkeurige registratie met LabelFresh Pro laat u niets aan het toeval over en kunt u de versheid van uw producten garanderen en controleren.

De etiketten worden geleverd in doosjes van 500 etiketten. De verschillende dagen van de week zijn afzonderlijk verkrijgbaar.


LabelFresh Easy 30×25 mm
Het LabelFresh Easy-systeem bestaat uit roletiketten van 30×25 mm. Voor elke dag van de week zijn etiketten verkrijgbaar in een eigen herkenbare kleur. Het Easy-systeem richt zich voornamelijk op kleine bedrijven en eenmanszaken, waar de voedingswaren meestal bewerkt worden door één werknemer.LabelFresh Easy Maandag De registratie op het etiket is daarom minder uitgebreid dan bij het Pro-systeem, maar is perfect om makkelijk de houdbaarheid van voedingsmiddelen in de gaten te houden.

De etiketten van het Easy-systeem worden geleverd in doosjes van 1.000 etiketten. De verschillende dagen van de week zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

 

RVS-DispenserLABELFRESH RVS Dispenser
Voor een handzame en hygiënische verwerking van de LabelFresh-etiketten is een roestvrijstalen dispenser verkrijgbaar. Deze is geschikt voor de meeste LabelFresh-etiketten. De dispenser heeft open gleuven en hoeken, zodat deze makkelijk gereinigd kan worden. Hij is voorzien van vier voetjes aan de onderkant en met de meegeleverde schroeven en pluggen kan hij ook aan de muur worden bevestigd. Er is plek voor zeven doosje etiketten en u bepaalt zelf met welke varianten u de dispenser wilt vullen.

 

Allergenen-systeem
LabelFresh heeft een systeem voor het aanduiden van allergenen op niet-voorverpakte producten. Zo kan makkelijk worden voldaan aan de wetgeving omtrent de vermelding van allergenen. Er zijn etiketten verkrijgbaar voor de veertien meestvoorkomende allergenen: ei, vis, mosterd, sesam, pinda, sulfiet, lactose, soja, schaaldieren, weekdieren, lupine, selderij, gluten en noten. De allergenen worden elk aangeduid met een leuk en goed herkenbaar pictogram.

Er is voor gluten en lactose ook een etiket beschikbaar om aan te geven dat deze allergenen juist níet aanwezig zijn in een product. Daarnaast is er nog een handig etiket waarop meerdere allergenen kunnen worden aangevinkt.

U kunt elke variant los bestellen (500 etiketten per rol). Het allergenen-systeem kan ook worden geleverd in een handzame roestvrijstalen dispenser.

 

Oplosbare etiketten
LabelFresh Afspoelbaar EtiketLabelFresh voorziet ook in etiketten die u niet hoeft te verwijderen. Deze etiketten lossen na 15 seconden spoelen makkelijk op in water en laten daarbij geen lijmresten achter. De etiketten zijn op basis van maïszetmeel en hebben daardoor wel een beperkte houdbaarheid (maximaal 12 maanden). Het etiket heeft vanwege deze korte houdbaarheid geen kleurcodering zoals bij het Easy- en Pro-systeem. Er is één uitvoering waarop u de dag van de week kunt aanvinken en de datum en uiterste houdbaarheid kunt invullen. De oplosbare etiketten zijn verkrijgbaar op rollen van 250 etiketten en passen in de RVS-dispenser.

 

Diepvriesetiketten
De diepvriesetiketten van LabelFresh zijn voorzien van speciale lijm die ook bij zeer lage temperaturen goed blijft plakken. Daarnaast zijn de etiketten goed bestand tegen vuil en vocht en blijft de opdruk altijd goed leesbaar. De etiketten hebben een afmeting van 70×45 mm. Er gaan 500 etiketten op een rol en ze passen in de RVS-dispenser.